Potrebujeme:
- bravčovú panenku
- (arašidový) olej
- korenie (štyroch farieb)
- soľ a mleté čierne korenie
Mäso potom hodíme na panvicu a opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a nepustilo šťavu. Nechceme, aby bolo suché ako podrážka z baganče..
Následne stiahneme plameň na sporáku, panenku podlejeme troškou vody a pod pokrievkou dusíme tak 10-15 minút (záleží na hrúbke mäsa).
Nerobte ho príliš dlho, inak by sa mohlo vysušiť. Hotovo. Podávame nakrájané na plátky, napríklad s touto petržlenovou kašou..
.. alebo zaváraným pikantným kafriolom..
.. alebo akoukoľvek inou prílohou: ryžou, zemiakmi, zelerovými hranolkami, dusenou či čerstvou zeleninou, preliate omáčkou. Možností je neúrekom, najmä preto, že nepoužívame žiadnu špecifickú úpravu mäsa a v takomto holom stave sa k nemu hodí naozaj čokoľvek. Dobrú chuť!
Panenka vypadá krásně, dlouho jsem jí neměla, celkem jsem se navnadila :-)... asi zase po dlouhé době bude obměna kuřecího a ryb :-)....
OdpovedaťOdstrániťjinak co se týče tohoto mixitu, já se přihlásila zde - http://www.mixit.cz/bloger.php , ale nevím jak často vybírají "testovače" :-)