A to v takejto podobe:
- bravčové mäso (napríklad karé) (množstvo prispôsobte počtu stravníkov, ja to mám na dva obedy)
- hrsť sušených dubákov
- lyžica (arašidového) oleja
- (červená) cibuľa
- chilli omáčka
- korenie dubákové bylinky
Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na oleji a pridáme k nej na kocky nakrájané bravčové.
Opečieme ho zo všetkých strán, prisypeme bylinky a chilli omáčku. Opekáme ešte pár minút. Medzitým si vriacou vodou zalejeme sušené dubáky. Vodu potom zlejeme a prihodíme ich k mäsu. Panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme zhruba 20 minút, kým nie je mäkké.
A to je všetko, celkom rýchlovka. Dajte si pozor, aby ste to s tým chilli neprehnali (ako ja :D), býva to zradné (fakt, viem o čom hovorím). Podávame ideálne so zeleninou, prípadne zemiakmi, ryžou, pochúťkovou smotanou.. U mňa to vyhrala mrkva a uhorka. Na záver som ešte posypala sezamom. Dobrú chuť ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára