Je vhodne mäso marinovať aspoň 24 hodín, lepšie tak vsaje do seba chuť všetkých ingrediencií, ale nie je to nutnosť. Keď nemáte čas, obed je hotový za 20 minút.
Potrebujeme:
- bravčové mäso (mala som karé)
- lyžica (arašidového) oleja
- lyžica horčice
- lyžica kečupu
- soľ, korenie
- lyžička kari
- zmes zeleniny
Zmes premiešame a necháme marinovať cez noc.
Potom už len na suchej panvici (zmes obsahuje olej) opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Keď pustí šťavu, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme mrazenú zeleninu (ale najlepšia by aj tak bola čerstvá), premiešame a dusíme zvyšných 10 minút, kým mäso nie je mäkké.
To je celá veda, už len naservírujeme. Napríklad so zakysanou smotanou a ľanovými semienkami..
.. alebo s hlávkovým šalátom preliatym olejom a octom balsamico.
to vypadá úžasně! :) pojď,nastěhuj se ke mě
OdpovedaťOdstrániťhaha :D dobre, budeme sa vykrmovať vzájomne :D
Odstrániť