Postup je prostý, so zeleninou nikdy (alebo málokedy) nie sú problémy so spracovaním a ani teraz to nebude inak. Pozor, vhodné pre užívateľov dvojplatničiek :)
Na jednu porciu:
- pol cukety
- 2-3 hrste mrazenej zeleniny
- hrsť čiernych olív (nie je nutné, ale prečo to nepozdvihnúť vyššie, no nie? :D)
- 2-3 lyžice kečupu (alebo paradajkového pretlaku či lúpaných paradajok, ale pre nás nenáročných stačí aj ten kečup, ale určite domáci! Až natoľko sa uskromňovať nemusíme.)
- sójová omáčka
- prípadne chilli omáčka (ja som nedávala, môj kečup bol pikantný)
- lyžička (arašidového) oleja
Na oleji opražíme na kolieska nakrájanú cuketu.
Keď je zlatistá, pridáme mrazenú zmes a necháme ju prehriať. Potom vlejeme kečup a sójovú omáčku a premiešame. Nakoniec prihodíme olivy a minútku varíme.
Táto červená zeleninka sa hodí k cestovinám ako omáčka, k mäsu ako príloha, ale pokojne ju zjedzte aj ako hlavný chod. V tom prípade je vhodné, ba až žiadané doplniť ju o nejaké tie bielkoviny. Ja som zvolila cottage.
dělám něco podobného, ale místo kečupu dávám rajčatový protlak :)
OdpovedaťOdstrániťkečup to je taká núdzovka, ktorú mám doma vždy, pretlak nie :D ale určite by to s ním bolo lepšie
Odstrániťto asi úplně omáčka nebude,ale i tak je to určitě skvělé!
OdpovedaťOdstrániťja viem, ten názov je pofidérny :D
OdstrániťVypadá to super, podobně si zeleninu dělám taky a přesně jsou tady zvolení i moji favoriti - cuketa a hrášek :-)
OdpovedaťOdstrániťto sú aj moji favoriti ;)
Odstrániť