Postup na hranolky je rovnaký ako minule. Petržlen ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.
Pečieme 15-30 minút, veľmi záleží na tom, na aké hrubé kúsky petržlen nakrájame. Ja som to s tými 15 minútami aj trochu prepískla :D
Kým sa petržlen pečie, pripravíme si dip z hrášku. Tretinu či pol konzervy sterilizovaného hrachu (alebo viac, podľa počtu stravníkov) rozpučíme vidličkou.
Pridáme dve malé lyžičky jogurtu, napríklad pokvapkáme citrónovou šťavou, alebo pridáme kvapku balsamico octa, dochutíme bylinkami (ja som dala moje obľúbené provensálske) a prípadne môžeme pridať aj cesnak, ktorý sme dali piecť s petržlenom.
No a sme hotoví, už to len spojíme dokopy a konzumujeme.
Čo sa môjho osobného názoru týka, hranolky boli super, ale myslím, že viac mi chutili tie zelerové. Asi to bude aj tým, že tieto mi trošku prihoreli :D Ale určite som na ne nezanevrela a v budúcnosti sa k nim vrátim.
dneska jsem zdělala poslední petržel:(:D ale někdy je zkusím!
OdpovedaťOdstrániťaaach to je ale škoda, tak niekedy nabudúce ;)
Odstrániťjee to vypadá skvěle, hlavně ten hráškový dip mě láká!
OdpovedaťOdstrániť:D no tak šup-šup do kuchyne ;)
Odstrániť