Už som niekoľkokrát spomínala, aký mám vzťah k pečivu - fajn raz do týždňa (alebo menej) a keď už, tak vlastnoručne vyrobené. Preto som rozmýšľala, čím nahradiť chlebík, aby som si mohla pochutiť na rôznych nátierkach, ktoré chcem skúšať. Vymyslela som toto:
Potrebujeme:
- 1 baklažán
- (arašidový) olej
- strúčik cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie, bazalka
Na nátierku:
- asi 50 g jemného tvarohu
- 2 PL mandľovej múčky (alebo mletých mandlí)
- 5 pečených strúčikov cesnaku
- 1 PL kečupu (alebo paradajkového pretlaku)
- korenie
Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, rozložíme na plech a osolíme. Takto necháme asi 30 minút, kým sa z neho nevypotí prebytočná voda. Potom zmiešame olej s prelisovaným cesnakom, koreniami a bylinkami a potrieme baklažánové plátky. Pečieme 20 - 30 minút, záleží podľa hrúbky.
Kým sa baklažán pečie, pripravíme pomazánku. Tvaroh zmiešame s mandľami a kečupom, ochutíme a počkáme na cesnak, ktorý sme dali piecť spolu s baklažánom. Keď je aj ten hotový, pridáme k pomazánke, spučíme vidličkou a celé ešte raz dobre premiešame (alebo môžeme zmixovať).
Nasleduje posledná fáza: kompilácia :D Plát baklažánu potrieme nátierkou, preložíme druhým a ozdobíme zeleninou podľa chuti.
Ako sa vám páčia fotky? Celkom sa mi podarilo vyhrať sa s tým (aspoň dúfam :D).
fotky jsou supr!
OdpovedaťOdstrániťmě právě ořechy došly asi před dvěma měsíci a už jsem měla absťák!
Odstrániťsnad se tedy taky dočkáš :P
Dva mesiace bez orechov?! to by som veru neprežila :D
Odstrániťvypadá to nádherně, miluju lilek na jakýkoliv způsob :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem. Mne celkom chutil, ale cuketu mám asi o chĺpok radšej :)
Odstrániťlilek jsem nikdy neměla, nedá se to k něčemu přirovnat? krom cukety, tu jsem taky neměla :D jinak moc hezky nazdobené :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem.. a neviem k čomu inému by som to prirovnala, zrejme to budeš musieť vyskúšať naslepo :D ale ak ti nevadí zelenina, myslím, že si pochutíš :)
Odstrániť