Potrebujeme teda:
- zhruba 300 g brokolice
- cibuľu
- (arašidový) olej
- 500 ml (ale stačí aj menej, ak budete pridávať kokosové mlieko) vývaru (alebo stačí aj vriaca voda)
- kokosové mlieko
- na finálne dochutenie obľúbený syr (takže u mňa to bolo skoro jasné, použila som nivu)
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a orestujeme na oleji dozlata. Medzitým na hrubom strúhadle nastrúhame brokolicu a pridáme ju k cibuli.
To je pohoda, keď cibuľu nemusím krájať ručne.. na narodeniny som dostala špeciálny krájač a práve som ho testovala. Už žiadne potoky sĺz.. |
Brokolicu podlejeme trochou vývaru a dusíme kým sa všetka tekutina nevsiakne. Takto opakujeme dovtedy, kým neminieme všetok vývar. V polovici tohto procesu pridáme šampiňóny.
Záverečné kolečko už nepodlievame vývarom, ale pridáme kokosové mlieko (mala som takú tú malú plechovku a dávala som asi dve tretiny).
Na záver môžeme pridať bylinky, osoliť či inak vylepšiť, ale určite sa k tomu hodí nejaký syr (odporúča sa parmezán).
Pravé talianske risotto sa má údajne vyznačovať krémovou, tekutejšou konzistenciou (aspoň čo som sa dopočula :D), čo si myslím, že v tomto prípade sa podarilo. Takže ak aj vy patríte k tej malej vzorke ľudstva, čo okolo ryže chodí oblúkom, určite skúste túto verziu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára