Na jednu porciu treba:
- 2 menšie batáty
- trochu masla
- bylinky a korenia: majoránku, rascu, údenú papriku
- 5 strúčikov cesnaku
Spracujeme ako klasické zemiaky. Buď ich môžeme ponechať v šupke, alebo očistíme a nakrájame na kúsky. Pokladieme na ne plátky masla, posypeme bylinkami a koreniami, do zapekacej misy prihodíme ešte niekoľko strúčikov cesnaku a dáme piecť. Najlepšie na 25 - 30 minút, kým batáty nie sú mäkké.
Pre zmenu po dlhej dobe zase jeden sacharidový obed, ale bez bielkovín sa to aj tak nezaobišlo :D Podávala som s prírodným čerstvým syrom a lyžicou zakysanej smotany.
Tak já ještě batáty neochutnala, ale věřím tomu, že na to brzy dojde. :))
OdpovedaťOdstrániťurčite skús, sú výborné :)
Odstrániťbatáty jsem měla jen jednou, ale jsou výborný! :)
OdpovedaťOdstrániťveru, mne tiež chutili ;)
Odstrániťukládám!
OdpovedaťOdstrániť:D som zvedavá či ti budú chutiť ;)
Odstrániť