Až raz som našla niekde v zákutiach internetu celkom šikovný spôsob, ako zahustiť polievku tak, aby mi bruško neprotestovalo. Trik je v pridaní avokáda. Už som túto fintu využila pri šampiňónovej polievke a avokádo jej dodá práve tú výbornú nadýchanú konzistenciu. Naozaj, krém bol našľahaný ako obláčik! Ak neveríte, presvedčte sa na vlastnej koži.
Na 1
- 2 - 3 väčšie ružičky brokolice
- 3 PL mlieka
- 1/4 - 1/2 avokáda
- mleté čierne korenie, majoránka
Brokolicu uvaríme v ochutenej vode domäkka, aby sa lepšie mixovala. Precedíme z nej takmer všetok vývar, ale časť si necháme, aby sme mali krém čím zriediť. K brokolici pridáme mlieko, avokádo a rozmixujeme tyčovým mixérom. Po lyžičkách pridávame vývar, kým nedosiahneme hustotu, ktorá nám vyhovuje.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára