Vopred upozorňujem, zase budem robiť reklamu môjmu milovanému Lidlu ☺V akcii mali výborne vyzerajúce rybky; jednak filety z lososa a tiež lososovitého pstruha, ktorý sa mi zapáčil, pretože jeho mäsko bolo na nerozoznanie od lososa, pekne ružové (a bol lacnejší ☺, áno, áno, to som celá ja). Šup s ním do košíka! Potrebujeme teda:
- filé z lososovitého pstruha (moje malo vyše 250 g, preto som upiekla iba polku, druhá zatiaľ putovala do mrazničky na horšie časy)
- bazalkové pesto (máte dve možnosti: vyrobiť si vlastné, čo je určite najlepší prístup, alebo si nejaké kúpiť, trebárs toto z Lidla, pre ktoré som sa rozhodla na základe vrelých odporúčaní od Monči)
- 1/3 - 1/2 bielej časti póru
- celú hlávku cesnaku
- mleté čierne korenie
- trošičku olivového oleja
Cesnaku by sa zišlo ešte o čosi dlhšie pobudnúť v rúre, aby dosiahol tú takmer rozvarenú konzistenciu, ale ja ho mám naozaj rada a nevadilo mi ani to, že bol pevnejší. Aspoň sa lepšie vyberal zo šupky ☺. Čo sa pstruha týka, môžem len odporučiť. Má síce nejaké tie kostičky, na rozdiel od klasického steaku z lososa, ale ja by som rozdiel medzi týmito dvomi rybami asi nezistila, keby som o tom nevedela.
Pekný víkend všetkým prajem!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára