Na 1 porciu budeme potrebovať:
- niekoľko kusov ružičkového kelu (5-8, podľa hladu)
- trochu oleja
- 2 vajcia
- plátok syra (u mňa eidam)
Kel najprv dáme do vriacej vody povariť asi na 5 minút. V miske si rozšľaháme vajcia, ochutíme ich soľou, korením, bylinkami.. Keď je kel napoly mäkký, vyberieme ho, prerežeme na polovice a na panvici na kvapke oleja orestujeme dozlata. Následne zalejeme rozšľahaným vajíčkom a pripravujeme ako omeletu. Môžeme buď zakryť pokrievkou, aby sa dopiekol aj vrch, alebo ju jednoducho otočiť. Keď je omeletka hotová, položíme ju na tanier a ešte horúcu pokryjeme plátkovým syrom, aby sa rozpustil. Hotovo!
tá vyzerá perfektne!!! Ja omelety zbožňujem, len som si ich už dávno nerobila. Najradšej mám so šampinonmi a paradajkami :)
OdpovedaťOdstrániťVeru áno, to je tiež výborná kombinácia ;) Ďakujem.
OdstrániťPřesně, jako je napsáno v komentáři výše, také mám raději s houbami, příp. šunkou. Někdy jsem si dělávala také jenom omeletu s cibulí a nakrájeným rajčetem. Na to poté dala trochu nastrouhané sýra a také to byla mňamka. :P
OdpovedaťOdstrániťS růžičkovou kapustou zkušenosti nemám, nikdy jsem ji do receptu nezařazovala, ale i tak to vypadá lákavě. :)) Ono je to ostatně jedno, hlavně, že tam jsou vajíčka, která miluju. ♥
Presne ako píšeš, ide hlavne o tie vajíčka :D A syr. Tonu syra! To môžem vždy :) Ale snažím sa trochu spestriť svoj jedálniček, najmä o nové druhy zeleniny, pretože vitamíny a hlavne v zime, sa vždy hodia.
Odstrániť