- 1 červená paprika
- malá konzerva tuniaka (80 g )
- červená cibuľa
- polka strednej, alebo malá mrkva
- 1 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- olivový olej
- mleté čierne korenie
Papriku prerežeme na polku, vyberieme jadro, pokvapkáme olejom, posypeme korením a zabalíme do alobalu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme zatiaľ 10 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Tuniaka zmiešame s nadrobno nastrúhanou mrkvou, trochou červenej cibule, kečupom a posekanou vňaťou. Po 10 minútach papriku vyberieme, odkryjeme alobal, naplníme zmesou, zase zabalíme a pečieme ďalších 10 minút. Následne znovu rozbalíme a dopekáme, kým paprika nie je pekne mäkká (ďalších 10 - 15 minút).
Áno, cesnak som tam musela prepašovať.. |
jééj, dalšia mňamka! Kde chodíš na tie recepty? Sú úžasné :) Nenapadlo by ma naplniť papriku tuniakom a pritom obe veci neskutočne zbožňujem :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :) Neviem kam na to chodím, občas ma niečo osvieti :D Väčšinou to býva tak, že sa snažím skombinovať to, čo je aktuálne v poloprázdnej chladničke :D (Ale to by som nemala takto verejne priznávať :D)
Odstrániť