Tento raz som však urobila malú výnimku a namiesto tradičnej klasiky som namiesto citróna použila pomaranč. A bola to výborná voľba! Naozaj, neklamem! MUSÍTE TO VYSKÚŠAŤ! Teraz si fakt zaslúžim potľapkanie po chrbte, toto sa mi neskutočne vydarilo ♡ ☺.
Obed som doplnila jednoduchou tekvicovo - avokádovou salsou a ako na to všetko sa už hneď dozviete. Potrebujme:
- pstruha
- pomaranč
- citrón
- maslo
- (bylinkovú) soľ, mleté čierne korenie, rozmarín
Vypitvaného pstruha zvnútra i zvonku ochutíme koreninami. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Pomaranč nakrájame na tenké plátky a bruško pstruha nimi naplníme. Rybu vložíme do pekáča, pokladieme plátkami masla a zvyšnými plátkami pomaranča. Dáme piecť do rozohriatej rúry pri 180 °C na 20-30 minút.
Medzitým si pripravíme salsu z:
- 1/4 pečenej maslovej tekvice
- 1/4 až 1/2 avokáda
- citrónovej šťavy
- cesnakového olivového oleja
- bylinkovej soli, čierneho korenia
Upečenú maslovú tekvicu nakrájame na drobné kúsky, takisto i avokádo. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cesnakový olej, prípadne obyčajný olivový a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a podávame.
Obecne nerada kombinujem mäso s ovocím, ale výnimka potvrdzuje pravidlo. Pomaranč k pstruhu sadol ako riť na šerbeľ uliaty a preto na vás apelujem, urobte si ho! Krásny deň!
Tak to nemá vážně jedinou chybu :-), jelikož mám ryby poslední dobou vážně v oblibě, tak bych si na tomto pokrmu opravdu maximálně pochutnala.
OdpovedaťOdstrániťGlamour and beauty
To naozaj garantujem, určite to stojí za pokus ;) ďakujem
Odstrániť