Vyčerpávajúci názov presne popisuje celú podstatu tohto receptu. Jedná sa o luxusný obed, ktorý pre jednu nevďačnú a rozmaznanú primadonu prichystala istá výnimočná žena s najväčším srdcom v celom známom vesmíre. Teda.. Spomínaná princeznička s prípravou pokrmu začala sama a potom sa snažila aspoň výdatne pomáhať, ale určite si nechce všetky zásluhy pripísať na svoje konto.
Takže čo vlastne potrebujeme:
- bravčové karé
- cibuľu
- dva strúčiky cesnaku
- tretinu konzervy sterilizovanej kukurice
- tretinu konzervy šampiňónov
- brokolicu
- ružičkový kel
- (arašidový) olej
- soľ, mleté čierne korenie, vegetu, sladkú papriku, kari, grilovacie korenie
Bravčové mäso pokrájame na tenké rezance a opečieme na rozpálenom (arašidovom) oleji. Ochutíme všetkými koreninami a soľou. Zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Podlejeme vodou a dusíme a dusíme a podlievame a dusíme a podlievame a zase dusíme.. až kým mäso nie je mäkké. Pred koncom pridáme kukuricu a šampiňóny, necháme prejsť chuť, prípadne ešte koštujeme a vylepšujeme nejakým korením.
Ako prílohu podávame dusenú brokolicu a ružičkový kel. Ak kel nemáme predvarený, hlávky poprekrajujeme napoly a orestujeme ich na oleji, kým nedostanú zlatistý nádych. Následne zalejeme vodou, ochutíme koreninami (stačí i samotná vegeta, príchuť zeleniny nie je treba výrazne meniť) a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na menšie ružičky rozobratú brokolicu a dusíme ďalej, kým zelenina nie je na skus hotová.
Celkové menu dopĺňali ešte uvarené zemiaky a pred veľkých hladošov z nespotrebovanej brokolice postavte ešte chutnú krémovú polievku z nej. Dobrú chuť!
Milujem tieto dozelena ladené zeleninové mňamky. Nie je to také zložité, že by to nemohol zvládnuť aj začiatočník a pritom dokážete vykúzliť jedlo ako profesionálny šéfkuchár..
skvela inšpirácia! :) a arašidová olej používam aj ja :) už po otvorení fľašky ma ovalí vôňa arašidov, preto ho okrem smaženia (na čo je veľmi vhodný) používam aj do šalátov, to mám potom arašidy v papuľke aj keď som ich vyžra...vyjedla :D už pred týždňom :D
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, arašidový olej mám tiež veľmi rada do šalátov, dostanú potom naozaj úplne iný šmrnc. Len si ho už trošku šetrím, pomaly sa dostávam na dno fľašky :D Ach a keď si predstavím tú vôňu, čo sa valí z panvice keď ho rozohrejem.. ako pri tomto mäse :)
Odstrániťja som ho doposiaľ vždy vychytala v Bille keď bol medzi výrobkami s končiacou dobou spotreby tak bol o 50% lacnejsi :D
OdstrániťHmm do Billy ja práve príliš nechodím, skôr sa zvyknem zásobiť v Lidli pri ázijskom týždni :D
Odstrániť