- 1/2 maslovej tekvice
- hrsť hrášku
- hrsť strúhanej mrkvy, kalerábu a zeleru
- vajce
- 20 g nivy
- plátok eidamu
Tekvicu zbavíme jadierok, potrieme olejom (ja som dala cesnakový z Lidlu), ochutíme vegetou a korením a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pripravíme si zeleninovú zmes: strúhanú mrkvu, kaleráb a zeler zmiešame s hrachom, syrom nakrájaným nadrobno a vajíčkom. Naplníme dutinu, ktorá nám vznikla po vydlabaní a dáme znovu do rúry. Pečieme celkom 30 až 45 minút, kým tekvica nie je mäkká. Asi 5-10 minút pred koncom preložíme plátkom eidamu, aby sa rozpustil.
z téhle "tekvice" jsem ještě nic nedělala :) cukety ale např. plním ráda, vypadá to hezky
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :) Mne chutí aj táto maslová, je dosť podobná ako Hokkaido.
Odstrániť