Prečo trúbkovzdorné? Pretože je to tak jednoduché, že ich zvládne upiecť naozaj každá trúbka! Dokonca aj moja sestra (prepáč, Hell, bolo to odo mňa kruté) a každý priemerný mäsožravý vysokoškolák. Uvidíte, je to fakt malina. Ak chcete vedieť ako postupovať, čítajte ďalej!
Prichystáme si:
- kuracie štvrte
- pár plátkov masla
- soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, vegetu
- oregano a trochu garam masaly
- veľkú cibuľu
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- trochu olivového oleja
Štvrte umyjeme a vložíme do pekáča. Osolíme ich, posypeme všetkými koreninami a obložíme plátkami masla. Cibuľu pokrájame na polmesiačiky, cesnak pretlačíme a oboje rozhodíme na mäso. Pekáč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme chvíľu pri 200°, len aby sa spustilo maslo. Potom štvrte pokropíme olejom a podlejeme vodou, tak aby boli ponorené asi do polovice. Pečieme ďalej pri 180° takú hodinu. Medzitým aspoň dvakrát na ne hodíme očkom a polejeme výpekom. Niekoľko minút pred koncom však už nepolievame, aby sa opiekla na vrchu chrumkavá kôrka. Nuž, a máme hotovo! Vravela som, jednoduché!
Tak čo, už viete, čo budete zajtra variť?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára