Množstvo si prispôsobte podľa počtu stravníkov, ja som použila:
- 4 horné kuracie stehná
- 1 cibuľu
- 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 malej buľvy zeleru
- 3/4 krabice paradajkového pretlaku (500 g)
- hrsť zelených olív
- soľ, mleté čierne korenie, sušený tymián, zmes provensálskych bylín, petržlenovú vňať
Cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky, strúčiky cesnaku necháme v celku, zeler nakrájame na drobnejšie kocky a všetko to rozhodíme po pekáča. Stehná umyjeme, osolíme, posypeme korením, tymiánom a provensálskymi bylinkami a uložíme ich k zelenine. Zvrchu ešte môžeme ochutiť a celé to následne zalejeme pretlakom a podlejeme vodou (môžeme ich najprv rozmiešať v osobitnej miske, aby sa tekutiny lepšie prepojili, ale nie je to nutnosť). Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a na 200° pečieme zhruba pol hodinu. Potom stehná otočíme alebo pooblievame šťavou a pridáme k nim olivy. Pečieme ešte aspoň ďalšiu pol hodinu či viac tak, aby mäso bolo mäkké a dobre sa oddeľovalo od kosti.
Mne teraz neostáva nič iné, iba sa pár dní pchať kuracinou..
Poreferujte mi, nasnežilo už u vás? Či ste na tom tak ako my Brňáci a stále to vypadá skôr na dážď?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára