Budeme potrebovať:
- vykostené kuracie stehná, nakrájané na kocky alebo rezance
- 1 malú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- trochu čili omáčky
- 160 ml kokosového krému
- karí korenie, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti
- trochu sójovej omáčky
- olivový olej (v mojom prípade olej zo sušených paradajok, dodá tomu trochu inú chuť)
- 1/2 malej tekvice Hokkaido, nakrájanej na kocky
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a necháme rozvoňať. Prihodíme kuracie mäso a opečieme, kým sa nezatiahne. Ochutíme karí korením, mletým čiernym korením, sójovou a čili omáčkou, soľou. Tekvicu umyjeme a nakrájame, nie je potrebné ju ošúpať a vložíme do panvice. Necháme ju chvíľku opiecť, vmiešame kokosový krém (tuhú aj tekutú časť, čo sa zvykne usadiť na dne konzervy) a zmiernime plameň. Dusíme, kým mäso i tekvica nie sú mäkké. V prípade potreby dochutíme koreninami a podávame.
To vyzerá nádherne :-). Tekvica mi rastie na záhradke, tak len čo dozreje, tak už viem, ako ju zužitkuje. Robím z nej akurát polievku, tak budeme mať trochu zmenu. Kuracie mäso máme aj vlastné. Máme sliepky a kohúta, takže často aj kurčatá. Keď trochu podrastú, tak máme polievku, alebo mäso :-). Domáce mäso je najlepšie, hlavne u tých kurčiat. Kto vie, čím všetkým ich kŕmia. My im dáváme kvalitnú kŕmnu zmes , takže je to mäso zdravé.
OdpovedaťOdstrániťTo je super! Tak keď doma vyskúšate, budem zvedavá na zhodnotenie :)
OdstrániťĎakujem!