Ak máte zažívanie pod palcom a kelovo - tekvicové kombo ho nechá chladným, postupujte spolu so mnou. Zoženieme:
- 10-12 ks ružičiek kelu
- 1/4 malej tekvice Hokkaido
- upečené mäso zo spodného kuracieho stehna (alebo akékoľvek iné, prípadne šunka, syr, vajce -- na doplnenie bielkovín)
- 2 sušené paradajky + olej z nich
- 2 strúčiky cesnaku
- bylinkovú soľ
Tekvicu nakrájame na kocky, kel zbavíme nepekných vrchných listov a stonky a prepolíme. Na oleji zo sušených paradajok tekvicu a kel orestujeme, aby chytili trochu farby. Pridáme roztlačený cesnak, necháme ho rozvoňať, ochutíme bylinkovou soľou a zeleninu podlejeme vodou. Dusíme 15-20 minút, kým nie sú mäkké. K záveru pridáme rozobraté kuracie mäso a pokrájané sušené paradajky. Dobre premiešame a servírujeme!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára