Na dve porcie si zabezpečíme:
- 250 g hovädzieho mäsa (konkrétny druh nechám na vás)
- 3 červené cibule
- olivový olej
- pár kvapiek čili omáčky
- bazalku, provensálske korenie, soľ podľa chuti
- asi 2 PL jemného tvarohu
Cibuľku nakrájame na polmesiačiky a orestujeme na rozohriatom oleji. Na miernom plameni ju dusíme aj 10-15 minút, kým nepustí vlastnú šťavu a nezačne trochu karamelizovať. Keď bude chytať hnedú farbu, pridáme hovädzie mäso nakrájané na tenké rezance. Sprudka ho opečieme, ochutíme bylinkami a čili a následne zalejeme vodou, tak aby bolo takmer celé ponorené. Mäso dusíme, kým nie je mäkké, doba veľmi záleží od množstva a druhu hovädziny. Pred koncom pridáme tvaroh na vytvorenie omáčky. Komu by sa táto kombinácia zdala až príliš zvláštna, pokojne tvaroh môže nahradiť smotanou na varenie. Mäso priebežne podlievame vodou a regulujeme tak hustotu omáčky.
Snáď ste strávili nedeľu príjemnejšie než ja, v zajatí vzorcov!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára