Na jednu porciu budeme potrebovať:
- 40 g šošovice v suchom stave
- 1 červenú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- (olivový) olej
- 1/2 ČL karí korenia
- trochu čili omáčky (alebo kúsok čili papričky)
- soľ podľa chuti
Šošovicu si na noc namočíme. Na druhý deň vodu zlejeme a prepláchneme ju. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom. Pridáme čili omáčku a karí a dobre premiešame. Nakoniec pridáme scedenú šošovicu a chvíľu ju opekáme, aby sa obalila v zmesi. Potom dolejeme vodou a dusíme domäkka. Takto pripravenú šošovicu môžeme podávať aj ako dip, trebárs k mrkve či k naanu, tradičnej indickej chlebovej placke. Kto nie je lenivý, môže ju dokonca rozmixovať na hladkú pastu (a dostane tak čosi ako hummus!).
Čo vy a indicky ladené jedlá? Obľubujete ich? Alebo je to pre vás veľká exotika?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára