Čo ste si tiež mohli všimnúť, je moja absencia na blogu. Súvisí to nejako? Pravdaže! Namiesto toho, aby som víkend strávila nad klávesnicou a premýšľala nad tým, aké múdro zase zo seba vyplodiť, využila som čas lepšie a oddávala sa idyle s knižkou na balkóne, či oslobodzujúcej prechádzke po meste (a teda chudera peňaženka plače, lebo moje venčenie spravidla končí v potravinách, kde NUTNE potrebujem to a ono a ešte tamto a chladnička praská vo švíkoch..). Snáď máte pre to pochopenie, nebudem predsa vysedávať doma, keď je konečne krásne. V práci, to je iné, namiesto toho aby som sa venovala štúdiu systému, smolím tieto riadky a obzerám sa cez plece, či ma pri tom nevidí niekto nepovolaný (rozumej, nadriadený).
No ale pointou je, že som sa konečne rozhodla ozvať a tak vám prinášam tento recept na primitívny, ale extrémne lahodný šalát. Už ste jeden s kozím syrom mohli vidieť >>TU<< , ale mala som k dispozícii ešte jeden kotúč syra a preto bolo iba otázkou času, kedy bude volať po spracovaní. Ten predchádzajúci je výborný, odkukala som ho z jednej reštaurácie a keď môžem, objednám si ho, ale v domácich podmienkach som mala chuť vyskúšať aj niečo iné. Spomenula som sa na iný zaujímavý recept z minulého roku. Pripravovala som vtedy >>omeletu s paradajkovo-horčicovým šalátom<<, ktorá bola letná, osviežujúca a nápad využiť práve paradajky na spôsob dresingu či prelivu sa mi okamžite zapáčil. Myslím si, že predstavuje výborný doplnok k chuťovo výraznému syru, najmä ak použijeme hrubozrnnú horčicu, ktorú teraz pchám úplne do všetkého (lebo je proste dobrá!). Ak nemáte práve takúto, nezúfajte, nahradiť sa dá kremžskou.
- 100-120 g kozieho syra (takého v tej rolke s kôrkou)
- trochu ochuteného oleja
- zmes talianskeho korenia
- 1 šálku cherry paradajok
- 1-2 ČL hrubozrnnej horčice s bielym vínom (Lidl Deluxe - ak nemáte, dajte kremžskú, ale odporúčam pridať ešte trochu citrónovej šťavy, pre okyslenie)
- lyžičku ochuteného oleja
- niekoľko listov hlávkového šalátu
- pažítku na ozdobu
Najlepšie je, samozrejme, konzumovať tento šalát ihneď, rovno z grilu, ale ak táto možnosť nie je a plánujete sa oddať jeho famóznej chuti napríklad v práci, ľahká pomoc. Pred podávaním syr samotný ohrejeme v mikrovlnke a potom vrátime naspäť na tanier/do misky.
Aký je váš vzťah ku koziemu syru? Nevyhovuje totiž všetkým, mnohí jeho chuť nemusia. Ja, naopak, som z neho celá bez seba a tú výraznú chuť si užívam. Na druhej strane, asi neexistuje syr, ktorý by mi nechutil. Ako ste na tom vy?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára