- 100-120 g kozieho syra (takého v tej rolke s kôrkou)
- 1 veľkú cibuľu
- 2 PL + 2PL balzamikového octu
- trochu ochuteného oleja
- štipku talianskeho korenia
- niekoľko listov hlávkového šalátu
- trochu citrónovej šťavy
- koliesko baklažánu
Cibuľu nakrájame na tenké polmesiace a vložíme do panvice s olejom. Posypeme korením, zalejeme balzamikovým octom a na menšom ohni pozvoľna opekáme, kým zmes nezačne hustnúť a karamelizovať. Hotovú cibuľu preložíme bokom a do výpeku pridáme zvyšné 2 lyžice octu. Tie ešte samostatne necháme zhustnúť na dresing.
Kozí syr potrieme olejom, poprášime korením a na grilovacej panvici z oboch strán grilujeme, kým sa neobjaví charakteristická vzorka. Rovnako postupujeme s kolieskom baklažánu.
Do veľkej misy natrháme šalátové listy, prelejeme ich trochou oleja, ochutíme korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a na ne uložíme hniezdo karamelizovanej cibule. Na tú pridáme baklažán, syr a všetko tu a tam pofŕkame balzamikovým dressingom.
Dekonštruovaný, aby ste videli, čo je ukryté pod syrom..
Ja som s výsledkom nadmieru spokojná, nemusím chodiť do drahých reštaurácií, aby som si dopriala obľúbené chody z ich jedálnych lístkov. Jasné, nie je to presná replika, ale to je na tom to čarovné. Môžete si ho podľa nálady upraviť tak ako potrebujete. Malou nevýhodou je, že ste to vy, kto stojí za sporákom. Niekedy je viac než milé, keď sa necháme obskakovať, ale čo už, to si nechajme na výnimočné udalosti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára