Potrebujeme
- olej
- hríbiky -- mala som zavárané kuriatka a sušené dubáky
- hrášok
- mrkva
- sójová omáčka
- kečup
- soľ, mleté čierne korenie
- červená paprika
- a samozrejme mäso
Bravčové nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a dáme do hrnca s olejom.
Najprv ho orestujeme, aby chytilo farbu (môžeme na oleji najprv osmahnúť cibuľu a tak pridať mäso, lenže ja som nemala)..
.. a potom zalejeme vodou tak, aby bolo viac - menej zakryté. Prihodíme k nemu hríbiky a dusíme pod pokrievkou na menšom ohni.
Medzitým si nakrájame na kolieska mrkvu, ja som dala dve menšie, a pridáme do hrnca. Môžeme dochutiť sójovou omáčkou ako ja, pretože sa mi to zdalo akési málo farebné :D
Dusíme, čo ja viem, približne pol hodinu, kým sa väčšina vody nevyparí a potom pridáme hrášok.
Necháme pod pokrievkou ešte desať minút, možno viac, možno menej, záleží od mäsa a hrúbky plátkov. Ak ste to prehnali s vodou, alebo máte radi hustejšie omáčky, môžete pridať kečup (dala som asi za lyžicu). A tramtadadááá, seriózny obed je na svete. Teda, bol by serióznejší, keby ste si k nemu vyrobili aj nejakú prílohu, ale ja mäso jem zásadne bez nej :D Dobrú chuť!
Hell, keďže k príprave tohto pokrmu bolo nutné mať k dispozícii jediný horák a jeden hrniec, povedala by som, že je to ako stvorené pre dvojplatničku :D Hríby vynechať, dať viac mrkvy a oblizovať sa až za ušami :P
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára