Potrebujeme iba:
- zo dve lyžice medu
- smotanu na šľahanie, asi pol kelímka (~ 1dcl)
- 50 g masla (nevážila som, dajte odhadom, ale menej je lepšie, potom vám po opätovnom ohreve omáčky neostane na povrchu maslová časť)
- soľ a korenie podľa chuti
- chilli papriku, či ľubovoľnú kupovanú čili omáčku
Do výpeku od mäsa dáme med a necháme ho prevrieť.
Do medu pridáme šľahačkovú smotanu, maslo, soľ aj korenie a čili.
Všetko dobre rozmiešame a necháme variť, kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú konzistenciu (môže to trvať aj 20 - 30 minút, buďte trpezliví).
Nakoniec už len prelejeme mäso a vychutnávame si ten kontrast sladko pikantnej kombinácie. Dobrú chuť!
Nedávno som objavila Tvoj blog a je úžasný! :) Máš tu mnoho receptov, z ktorých sa mi zbiehajú slinky, takže určite budem vyvárať aj ja :D Skvelé inšpirácie :)
OdpovedaťOdstrániťPáni, ďakujem pekne. Nikdy by mi nenapadlo, že by to skutočne mohlo niekoho inšpirovať, veľmi si to cením :)
Odstrániť