Budeme potrebovať:
- dve kuracie stehná
- 1-2 lyžice medu
- 1-2 lyžičky chilli omáčky
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- soľ a korenie na dochutenie
V miske zmiešame med, chilli, cesnak, soľ a korenie (poprípade iné bylinky) a do zmesi namočíme umyté stehná.
Mäso vložíme do misy vymazanej maslom (alebo olejom, kto má ako radšej) a zvyšnú medovú zmes nalejeme k stehnám. Mne od včera zvýšila polka červenej cibule, tak som prihodila nakrájanú na krúžky.
Dáme do rúry piecť na veľkom plameni tak 15 minút, potom môžeme podliať vodou, alebo zakryť alobalom a piecť na malom ohni kým nebudú mäkké (u mňa tak ďalších 20 minút). Môžeme podávať so zemiakmi, ryžou, nejakou zeleninou, alebo napríklad domácim kompótom (jablkovým, ako som urobila ja :D).
Pre tých, ktorí radi konzumujú aj kožu by som radila to zakryť alobalom, aby vám to tak veľmi nesčernelo (to robí ten med :D). Ja ju však nemám rada a preto mi na tom až tak veľmi nezáležalo. Hlavne aby bolo dobre upečené mäsko pod tým ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára