Ingrediencie i postup boli dodržané presne podľa zmieneného receptu (ako celozrnnú múku som použila špaldovú) a pretože kopírovať sa nepatrí, mrknite sa na stránku. Tradične však prihodím nejaké tie fotky, aby ste verili, že som sa naozaj snažila :D
Najprv vajcia vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múky s práškom do pečiva a mlieko. Dobre premiešame a šupneme k zmesi tvaroh, olej aj mandľovú arómu (ktorá nie je povinná, ale naozaj tomu dodá šmrnc, potvrdzujem). Znova dobre rozmiešame a rozdelíme na polovicu. Do jednej z nich prihodíme kakao a miešame. Pozor, ak máte kvalitné kakao, hmota bude naozaj hustá (dokonca dosť hustá na to, aby vám zlomila stierku :( nekecám, musela som rúčku popriliepať páskou, som zvedavá, dokedy toto provizórium vydrží.. a to bol vianočný darček! Chcelo sa mi plakať..)
Formu na bábovku vytrieme olejom a vlejeme do nej svetlú hmotu. Dobre zatrasieme, aby sa cesto urovnalo a vyplnilo všetky škáry. Na to príde kakaová hmota, ktorú tiež roztrieme tak, aby vypĺňala každý záhyb a nič nám už nebráni v tom, aby sme bábovku vopchali do rúry. Piekla som hodinu na najmenšom ohni a čuduj sa svete, neprihorela (a to som čakala, že ten spodok bude ako černoško). Stav kontrolujeme špajdľou.
Po vybratí ju necháme trochu vychladnúť a následne preklopíme na tanier/tácku, kde ju môžeme poliať čokoládou, posypať práškovým cukrom, alebo jednoducho nechať tak, aj bez dodatočných úprav je výborná. Skúste, neoľutujete! ;)
Dúfam, že som vám takto na večer nenarobila príliš veľké chute, pretože sebe teda áno. Mám problém prestať na ňu hľadieť a vôbec myslieť, zjedla by som ju celú naraz :D
jee! jsem taak ráda že chutnala! :)
OdpovedaťOdstrániťja ďakujem za recept, bola naozaj výborná
OdpovedaťOdstrániť