Tento týždeň mi z domu opäť prišiel balíček prvej pomoci, rozumej: mamka mi poslala cestovnú tašku vrchovate naplnenú jedlom. Okrem iného obsahovala aj časť zo starkinej záhrady, napríklad aj mladé fazuľové struky, ktoré som sa rozhodla spracovať nasledovne:
Hrsť strukov očistíme, odkrojíme oba konce a snažíme sa vyťahať z nich fúzy ako sa tomu u nás nadáva :D Na kvapke olivového (či hocijakého iného) oleja osmahneme fazuľku, aby chytila trochu farby, posypeme mletým čiernym korením a potom podlejeme vodou, nech sa dusí až kým nie je mäkká.
Struky vyberieme, položíme na plátky Schwarzwaldskej šunky (mne to vyšlo na tri kusy), zvinieme do roládky, pozaisťujeme špáradlami a vrátime naspäť na panvicu, aby sa aj šunka trochu opiekla. Viete si predstaviť, ako rozvoniavala celá kuchyňa? ☺
Voila, to je celé, za pár minút máme hotovo. Môžeme to podávať ako prílohu k mäsu, jednoduchý predkrm, alebo ak k tomu pridáme nejaké tie tuky alebo bielkoviny, poslúži nám to ako samostatný obed.
Ja som fazuľku zládovala s avokádom a bola to naozaj delikatesa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára