Nehľadajte v tom nič zapeklité, je to tak prosté ako to znie. Lenže ak viete ako na to, vypadá to dosť efektne na tanieri a chuť je, samozrejme, božská.
Očistíme mrkvu a varíme tak 15 minút, kým nie je hotová na skus (teda nie úplne mäkká). Medzitým si roztopíme maslo a primiešame do neho bylinky, ideálne čerstvé, v horšom prípade poslúžia aj sušené. Výborná je napríklad petržlenová vňať, bazalka, pažítka.. tu sa fantázii medze nekladú.
Ako prvá prišla s týmto nápadom u nás mamka. Mrkvu sme mali ako prílohu k opekanému lososovi, keď som bola naposledy navštíviť domovský kus zeme :D Ona to doviedla do dokonalosti tým, že nám ju servírovala previazanú údenými korbáčikmi.
Mrkvička s korbáčikmi, bylinkové maslo, 2 kúsky lososa a vzorka kuracieho prsa ♥ |
Včera som podľa jej vzoru postupovala aj ja, akurát som nemala korbáčiky a tak ako bielkovinová zložka poslúžil môj obľúbený syr niva :) Zbožňujem jedlá, ktoré sú nenáročné, skladajú sa z troch ingrediencií a pritom si na nich človek tak pošmákne.
tyyyjo, tak to určitě nejpozději zítra prubnu :-)
OdpovedaťOdstrániťurčite vyskúšaj, budeš sa oblizovať ;)
Odstrániť