Na jeden obed potrebujeme:
- stredne veľký kaleráb
- trochu masla
- 3 lyžice bielej fazule
- 3 lyžičky gervais
- 1 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
Kaleráb ošúpeme a nakrájame na asi pol centimetra hrubé plátky. Orestujeme ich na kúsku masla dozlatista z oboch strán a podlejeme troškou vody. Dusíme, kým plátky nie sú mäkké. Celý proces trvá tak 10-15 minút.
Medzitým sa venujeme výrobe pomazánky. Bielu fazuľu rozpučíme vidličkou na kašu, zmiešame s prelisovaným alebo nadrobno nakrájaným cesnakom a gervais (či akýmkoľvek iným krémovým syrom). Dochutíme korením, prípadne soľou.
Potom neostáva nič iné, iba to celé zostaviť dohromady :D Medzi plátky kalerábu napatláme pomazánku a veselo konzumujeme :)
Samozrejme, nikomu nezakazujem nátierku jesť s chlebíkom. Taký poctivý domáci, to je už iná kapitola. Ale prečo nevyužiť zeleninu, keď jej dnes máme toľko k dispozícii? Tak teda dobrú chuť! :)
to by mohlo bejt dobrý!!
OdpovedaťOdstrániťa teda že aj bolo :P
OdstrániťWow, to vypadá skvěle! Škoda, že kedlubny ve Španělsku nevedou :-(
OdpovedaťOdstrániťVELKÁ giveway
Čože, to vážne? Nikdy by som nepovedala, že akurát tie by tam nemali..
Odstrániťďakujem ;)