A prečo? Aby som vám prezentovala ďalší z jednoduchých a chutných obedov. Takže poďme k nemu.
Potrebujeme:
- hrsť mladých fazuľových strukov
- 1/2 cukety alebo jednu malú
- 1 mrkvu
- (olivový) olej
- sójovú omáčku
- mleté čierne korenie, údenú papriku
Struky zbavíme koncov a fúzov, mrkvu ošúpeme a všetku zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Do pekáča vložíme papier na pečenie, poukladáme zeleninu, zalejeme olejom a sójovou omáčkou podľa chuti, tak isto pridáme korenie a papriku (prípadne soľ, ale sójová omáčka je slaná). Pečieme asi 25 minút.
Ideálne by bolo zeleninku si ugrilovať, ale to od našej predpotopnej rúry nemôžem chcieť ani vo sne. Vy to určite skúste, dokonca si myslím, že na takú párty v rodinnom alebo priateľskom kruhu pri pivku, je to ideálna príloha k mäsu :)
Takže to by sme mali druhý príklad, ako využiť fazuľové struky, s ktorými mimochodom ja osobne pracujem toto leto prvýkrát v živote. V zálohe mám ešte jeden recept, ale na ten si chvíľku budete musieť počkať, pretože domovina volá a budúci týždeň sa varenie koná zase v mamkinej réžii :)
jsem moc zvědavá jaký receptík pošleš!:) a kaše byla dobra! :) cuketa je přecejen taková jemná, tak proč ne aj na sladko
OdpovedaťOdstrániť