Viem, že mnohým avokádo na prvýkrát príliš nesadne a už mu nedajú ďalšiu šancu. Iným nesadne ani na tretí či piaty raz. Sú prípady, kedy sa to obráti o stoosemdesiat stupňov a po počiatočnom odpore sa z týchto jedincov stanú požierači avokád :D Nepatrím ani k jednej skupine. Ja som si obrovskú lásku k nemu vypestovala už po prvom zahryznutí ♥♥♥ Ako som bez neho dovtedy mohla žiť?! Hlavne, keď obsahuje toľko živín prospešných pre naše telo.
Ale to som odbočila a sľubovala som, že hneď prejdeme k veci :D Takže poďme na to.
Na omáčku potrebujeme:
- 1/2 avokáda
- 1 lyžičku olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- bazalku
- korenie, prípadne citrónovú šťavu
Postup je, ako inak, jednoduchý: Rezance som tentokrát iba zaliala vriacou vodou a nechala 3 minútky postáť. Potom som ich scedila a pustila sa do omáčky.
Avokádo rozpučíme vidličkou, pridáme lyžičku oleja, nadrobno nakrájaný alebo prelisovaný cesnak a dochutíme bylinkami, korením či soľou (a prípadne pokvapkáme šťavou z citróna). Túto zmes premiešame s rezancami a servírujeme :) Samozrejme, možno použiť aj obyčajné cestoviny. Navyše, možno pridať do omáčky aj trochu vody, aby bola o niečo redšia a zaliať ňou hoci aj varenú zeleninu. Alebo vmiešať nejaký krémový syr a máme z toho skvelú nátierku.. Vidíte aký je to variabilný a vďačný pokrm? :D
To vypadá neskutečně dobře :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem pekne :)
Odstrániť