Teraz ale k samotnému šalátu. Na 1 porciu potrebujeme:
- niekoľko ružičiek kelu (7-10 ks)
- pár plátkov šunky, slaniny či salámu
- asi 50 g eidamu
- 1 ČL paradajkového pesta (u mňa Pesto Rosso z Lidlu)
- slnečnicové semienka
Kel uvaríme v osolenej vode na skus (asi 5 minút). Prekrojíme na štvrtiny (či polovice, to už nechám na vás) a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami. Napríklad kúskami šunky, anglickej slaninky.. Ja som použila trochu opekanej bravčovej panenky. V zástupe bielkovín nemôže chýbať na kocky nakrájaný syr, trebárs eidam, ale hodil by sa aj balkánsky či syr s modrou plesňou. Namiesto zálievky som ako dresing zvolila paradajkové pesto a na záver už len posypala slnečnicovými semienkami. Všetko dobre premiešame a hotovo, obed na cestu je pripravený!
Ten vyzerá výborne. V poslednej dobe aj ja nejak koketujem s ružičkovým kelom...X3
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :) To je dobre, teraz treba jesť veľa zeleniny, aby bacily nemali najmenšiu šancu ;)
Odstrániť