Prečo steaky študentské? Nepredpokladám, že by sa obvykle pripravovali z bravčových rezňov. Týmto som asi všetkých gurmánov dostala na pokraj infarktu, ale ja s tým nejaký zásadný existenčný problém nemám. Najmä preto, že sa za žiadneho gurmána nepokladám.
Prečo z Karibiku? Omáčka je vyhotovená z kokosového mlieka. Zažiadalo sa mi závanu exotiky (a dneska so všetkým, na raňajky som mala totiž po nekonečnej dobe mango).
Takže na dve porcie potrebujeme:
- dva bravčové rezne
- soľ, mleté čierne korenie
- malá plechovka kokosového mlieka
- trochu masla
- korenie 4 farieb, čili
Rezne jemne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Na rozohriatej suchej panvici sprudka opečieme z oboch strán a potom zakryjeme pokrievkou, asi na 5 minút. Mäso pustí celkom dosť šťavy, ale ak by nedajbože nie, skúste ho podliať vodou. Keď sú steaky mäkké, vyberieme ich na tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
Do výpeku nalejeme kokosové mlieko, pridáme asi za lyžičku masla a ochutíme korením 4 farieb. Omáčka by mala byť pikantnejšia, takže kto znesie, pokojne môže dodať aj trochu čili. Miešame, kým trochu nezhustne.
Podávame trebárs posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s nejakým zeleninovým šalátom.
mňam tak to vyzerá fakt super :) omáčku musím vyskúšať.. vďaka za tip :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, určite vyskúšaj ;)
OdstrániťTakové dělá máma taky :) Voní to vždycky po celém bytě :) Krásný :)
OdpovedaťOdstrániťVeru hej, rozvoniavalo to poriadne :) Ďakujem
Odstrániť