A ja som si našla ten svoj. Kúpila som si opäť cvikľu a tak som dumala, čo s ňou.
Vzniklo teda toto:
- dve veľké cvikle
- vajce uvarené natvrdo
- vajce surové
- mlieko
- údená paprika
- mleté čierne korenie a soľ
- (cibuľa)
- (klobása)
Cvikľu a jedno vajce (alebo i desať, záleží na počte stravníkov a láske k vajciam..) vopred uvaríme. Vajíčko natvrdo, cvikľu minimálne do polomäkka, aj so šupkou (ja som varila takých 20 minút).
Medzitým si surové vajce rozšľaháme s mliekom, ochutíme údenou paprikou, korením a soľou. Na dno pekáča poukladáme cvikľu zbavenú šupky i vajcia pokrájané na kolieska. Zalejeme vajcom s mliekom a dáme piecť na 20-30 minút, kým cvikľa nie je úplne mäkká.
Až keď som začala obedovať som si uvedomila, že som tam nepridala cibuľu!! Totálne mi to vyfučalo z hlavy. Takže vy ju tam rozhodne pridajte. Aj spolu s nejakou dobrou domácou klobásou, alebo slaninou, to už nechám na vás. Keďže ja som nemala nič k dispozícii, pridala som tam práve údenú papriku, aby to aspoň trochu nasiaklo tou správnou arómou..
Vypadá to moc dobře :) I když řepu nemám moc ráda, tohle bych si klidně dala a ještě se olizovala :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem. Ja som jej tiež nikdy nefandila, ale teraz mi veľmi chutí. Vekom sa asi menia chute :D
OdstrániťKeby len vekom! Mne sa menia chute už len podľa ročného obdobia!!XDD
OdpovedaťOdstrániťTo je tiež pravda, podľa toho sa to tiež rozlične strieda :)
OdstrániťDobrý den,
OdpovedaťOdstrániťvelmi ráda bych vám zaslala jednu zajímavou nabídku, avšak nenašla jsem zde žádný mejlový kontakt na vás. Pokud chcete vědět více, napiště mi, prosím, ráda vám sdělím více ;)
Hezký den,
Marie
Dobrý deň,
Odstrániťpísali ste, že by ste pre mňa mali nejakú zaujímavú ponuku. Rada by som sa o tom dozvedela niečo viac, ale tiež na vás nemám žiadnu mejlovú adresu :)
Pravda ;) omlouvám se. Můj e-mail je manavesela@gmail.com
Odstrániť