Obľúbencami boli najmä cuketa, ale hlavne cesnak, o ktorý sme sa mohli aj pobiť ☺.
Dnes teda v tejto verzii:
- cuketa
- mrkva
- petržlen
- dve cibule
- palica cesnaku
- arašidový olej
- soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, mletá rasca
Cuketu, mrkvu, petržlen i cibuľu nakrájame na hrubšie, šikmo zrezané kolieska. Strúčiky cesnaku ošúpeme (niekedy to nezvyknem robiť a pečiem ho celý v šupke, kamarátovi sa ale väčšinou nechcelo babrať sa s vylúpavaním pri jedení a tak ho očistil predtým) a všetko rozhodíme na plech pokrytý papierom na pečenie (je potom menej práce s umývaním riadu ☺). Pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme korením, paprikou i rascou a do predhriatej rúry dáme pri 180° piecť na 30 - 40 minút. Radšej kontrolujeme, aby sa zelenina neprichytila.
A tu je už zeleninka prichystaná do školy. Najlepšie by, samozrejme, bolo konzumovať ju ešte horúcu, ale niekedy si človek nevyberie. A i v takejto forme veľmi dobre zasýti.
Vypadá to luxusně! ♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem! :)
OdstrániťKrása :)
OdpovedaťOdstrániťDíky!
Odstrániť