Potrbujeme (množstvo uvážte podľa počtu stravníkov):
- bravčovú panenku (ale dobre poslúžia aj kuracie prsia)
- 1 veľký strúčik cesnaku
- asi 1/3 šálky octa balsamico
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie, korenie 4 farieb
- vaničku cherry paradajok
- petržlenová vňať (lepšia by bola možno ešte bazalka)
Panenku nakrájame na tenké rezance, osolíme, posypeme korením a na rozpálenom oleji restujeme 3 minúty. Mäso vyberieme na tanier a do výpeku na 30 sekúnd vložíme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme paradajky a ocot a miešame, kým sa balsamico trochu nezredukuje a paradajky nepopraskajú, trvá to takých 7-10 minút. Na záver pridáme panenku naspäť do panvice, dobre premiešame a posypeme nadrobno nasekanou pretžlenovou vňaťou.
Krásnu nedeľu všetkým!!
Vypadá to skutečně krásně :) Jako z nějaké luxusní italské restaurace :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne!
OdstrániťAle myslím si, že od luxusnej reštaurácie to má stále ešte poriadne ďaleko :D