Ale konečne je tu víkend a príležitosť ukuchtiť niečo fajné, takže bez ďalších zbytočných rečí, takto dopadlo dnešné predpoludnie v kuchyni:
Na 19 mäsových guliek (mne ich vyšlo z daného množstva presne toľko) potrebujeme:
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 3 maličké červené cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku
- na omáčku: 400 g lúpaných paradajok v konzerve (heuréka!! áno, tento raz som nezabudla!)
- pol žltej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- oregano a bazalku
- 2 ČL balsamico octa
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom, ochutíme soľou, korením a paprikou a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Vidličkou či rukami dobre premiesime a tvarujeme malé guličky. Na suchej rozpálenej panvici opekáme, kým sa mäso nezatiahne - zo všetkých strán. Potom ho vyberieme na tanier a vo výpeku, spolu s kvapkou olivového oleja orestujeme zvyšnú cibuľu a cesnak, takisto nakrájané nadrobno.
Vylejeme konzervu lúpaných paradajok (tá moja obsahovala 4 gigantické kusy, takže ak natrafíte na podobné, varechou ich rozoberieme na drobnejšie časti), ochutíme oreganom a bazalkou a premiešame s balsamicom. Následne na panvicu vrátime guľky a varíme ďalších 10-15 minút, kým nie sú hotové.
Nuž vážení a teraz raďte! Ako sa fotia takéto jedlá, aby to aj vypadalo nejak k svetu?! Špekulovala som nad tým pomerne dlho (skoro mi obed vychladol..), ale nevyhútala som nič. A tak tu máte tieto nevydarené pokusy :(
Estetika šla zas do prdele hája, ale chuť je výborná! Vyskúšajte!
Síce to nie je k tomuto receptu, ale k tej šošovicovo-hubovej polievke. Je veľmi chutná, dobrý recept X)!
OdpovedaťOdstrániťAj keď ja som si ju urobila trochu po svojom(dala som zmes mrazených húb...aj s dubákmi....XD)
Tak to som naozaj rada, že si sa aspoň trochu inšpirovala a že sa aj vydarilo! A dubáky sú najlepšie, tie mám zo všetkého najradšej (i keď ani také kuriatka v polievke nie sú na zahodenie.. :D)
OdstrániťMňam:)
OdpovedaťOdstrániť:)
OdstrániťVypadá to moc krásně, estetika nikam nešla :D :) Dala bych si hned :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne!
OdstrániťFamózne, ďakujem:-)
OdpovedaťOdstrániťP.S.: typ ako fotiť jedlo http://jesenska.com/morning-stories/
Ďakujem!!
OdstrániťStránku určite omrknem ;)