Nepýtajte sa ma, ako som prišla k tomuto nápadu. V podobných prípadoch je to skôr o tom, na čo mám momentálne chuť.
Dala by som si syr. Ale aj fazuľu. Niečo teplé. Jasné, prečo to všetko neskombinovať? A tu ho máme, ďalší zapekaný dip.
Budeme potrebovať:
- 1 konzervu (400 g) červenej fazule (alebo použijeme suchú, tú na noc namočíme a na druhý deň uvaríme)
- 80 g goudy alebo iného tvrdého syra
- 2 lyžice domáceho kečupu alebo pretlaku
- trochu hermelínu navrch
Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou z nálevu a vsypeme do zapekacej misy. Trochu ju vidličkou popučíme, prípadne môžeme zmixovať na úplnú kašu, ale ja sa prikláňam skôr k tomu, aby mal dip aj nejakú štruktúru. Premiešame s kečupom/pretlakom a polovicou nastrúhaného syra. Misu vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme zhruba 10 minút, potom navrch nasypeme zvyšný strúhaný syr a pár plátkov hermelínu. Dopekáme ešte, kým sa syry nerozpustia a užívame si takmer vriace ťahajúce sa vlákna!
Máte už namaľované kraslice? Upečených barančekov a mazance? Vyklíčené žito? Ako sa pripravujete na veľkonočné sviatky?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára