Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Žraločie karfiolové kari

pondelok 13. apríla 2015

Žraločie karfiolové kari

Ukoristila som v akcii karfiol, čo nutne vyústilo do jediného rozumného činu: vymyslieť nejaký dobrý recept. Neviem či sa mi to v tomto prípade úplne podarilo, ale keď už nič iné, môžete sa aspoň inšpirovať ak ste i vy podľahli vábeniu žltej cenovky v obchode. Možno trochu netradične, ale skombinovala som ho so steakom so žraloka. A čuduj sa svete, celkom to k sebe pasovalo. Preto neváhate a pozrite sa, ako ďalej!

Budeme potrebovať:
  • 1 žraločí steak
  • niekoľko veľkých ružičiek karfiolu
  • 1-2 jarné cibuľky
  • kokosový olej
  • šťavu z polky citróna
  • 1/2 ČL kari
  • bylinkovú soľ podľa chuti
Rybací steak pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme bylinkovou soľou. Na kokosovom oleji ho z oboch strán orestujeme a vyberieme na tanier. Vo výpeku opražíme cibuľku nakrájanú na krúžky, primiešame kari, soľ a zvyšnú šťavu z citróna. Pridáme karfiol rozobratý na menšie ružičky a tiež trochu opečieme, kým nechytí farbu. Potom ho zalejeme vodou a varíme, kým nie je takmer mäkký. Na záver do hrnca vrátime žraloka, ktorého sme zbavili kostí a kože a pokrájali na kocky. Necháme dôjsť varom a servírujeme posypané cibuľkovou vňaťou. 





Dúfam, že ste vstali z postele tou správnou nohou a naštartovali úspešný začiatok týždňa! Majte sa dobre!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára