Na dve dlhé špajdle budeme potrebovať:
- 250-300 g bravčového karé, na kocky
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octa
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL sušeného oregana
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- vetvičku cherry paradajok
Najlepšie je urobiť si marinádu dopredu. Bravčové mäso nakrájame na kocky v takej veľkosti, aby sa dobre napichovali na špajdle, prípadne ihlice. Zmiešame olej, ocot, údenú papriku, oregano, rozmarín, soľ a mleté čierne korenie s prelisovaným alebo nadrobno nasekaným cesnakom v miske. Mäso uložíme do marinády na noc do chladničky, spoja sa tak všetky ingrediencie a bravčovina skrehne.
Na druhý deň už iba kúsky mäsa napichujeme na špajdle a na suchej rozpálenej grilovacej panvici souvlaki sprudka zo všetkých strán opečieme. Do panvice pridáme aj umytú vetvičku paradajok a grilujeme, kým trochu nepopukajú. Mäso grilujeme nanajvýš 15 minút, aby sa nevysušilo a ostalo šťavnaté.
Tip: Pre jednoduchšiu manipuláciu odporúčam špajdle skrátiť na polovicu. Lepšie sa budú zmestiť do panvice a budete mať istotu, že aj koncové kúsky mäsa sú plne prepečené.
Ešte posledný záber souvlaki po rozobratí od špajdle..
Ako ste na tom s cudzokrajnou kuchyňou? Nechávate sa inšpirovať, alebo radšej ostávate pri tom, čo sa urodí v našich končinách?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára