Čo budeme potrebovať?
- 200 g mletého bravčového
- 1 jarnú cibuľku
- trochu masla
- 1 PL pesta z medvedieho cesnaku
- bazalku a bylinkovú soľ podľa chuti
- 1 veľkú alebo 2 malé cukety
Cibuľku nakrájame nadrobno a na masle orestujeme. Pridáme mleté mäso a sprudka ho orestujeme. Ochutíme bazalkou, soľou a pridáme pesto. Dobre ho v zmesi rozmiešame a v prípade potreby podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nie je mäkké.
Medzitým si pripravíme cuketové rezance: na hrubom strúhadle po dĺžke narajbeme umyté cukety na rezance. Na masle ich orestujeme a ochutíme podľa ľubovôle, ja som použila iba bylinkovú soľ. Opekáme tak 5 minút, viac netreba, aby sa cuketa zbytočne nerozvarila. Hotovo, rezance preložíme na tanier a servírujeme s mletým mäsom.
Ach, dnes je tak krásne, že z obchodu som trajdala aj s plnou taškou nákupu na pleci pešo a vôbec mi neprekážalo, že mi ju z ramena budú musieť chirurgicky odstraňovať ☺
Všetko je nádherne zelené, stromy obsypané kvetmi, proste idylka, ako má byť. Preto si zelenú naložte i do taniera!
❁❁❁
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára