Na jednu
- 1 veľký baklažán
- 3 PL kečupu (ideálne domáceho)
- celý balíček zelených olív
- bylinkovú soľ
- oregano
- 100 g nivy (alebo iného syra s modrou plesňou)
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Posypeme ho bylinkovou soľou a necháme vypotiť. Prebytočnú tekutinu vsajeme kuchynskou utierkou a kolieska uložíme na plech s papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom. Na kolieska lyžičkou nanesieme vrstvu kečupu, posypeme oreganom a obložíme olivami nakrájanými na kolieska. Na záver posypeme nastrúhaným syrom niva a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým baklažán nie je mäkký.
Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera?
Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera?
Čím by ste si svoju obľúbenú pizzu obložili vy? Zbožňujete taliansku klasiku z tenučkého chrumkavého cesta, alebo som vás dostatočne motivovala a presvedčila, aby ste vyskúšali tieto mini baklažánové?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára