Čo potrebujeme?
- 1 menší baklažán
- 1 zrelé avokádo
- 3 sušené paradajky v oleji
- 1 veľký strúčik cesnaku
- bylinkovú soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- olej zo sušených paradajok
- citrónovú šťavu
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a posypeme bylinkovou soľou, aby sa vyzrážala prebytočná tekutina. Medzitým predhrejeme rúru a cesnak nasekáme nadrobno. Kolieska baklažánu posypeme korením, natrieme olejom, ktorý sme zmiešali s cesnakom a dáme piecť na 15 minút. Na dresing zmiešame olej s citrónovou šťavou. Prípadne môžeme dodať čili, ak máme radi pikantné jedlá. Avokádo očistíme, dužinu pokrájame na menšie kúsky, pridáme do misky spolu s pokrájanými sušenými paradajkami a zalejeme dresingom. Keď je baklažán upečený, kolieska prekrojíme na polovice, respektíve štvrtiny a pridáme do misky. Všetko dobre premiešame a podávame posypané čerstvou bazalkou.
Krásny slnečný pondelok všetkým želám!
(Dúfam, že je pondelok.. akosi strácam pojem o čase, keďže behám z nočnej do nočnej)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára