Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečené kuracie stehná v horčicovej marináde

sobota 18. júla 2015

Pečené kuracie stehná v horčicovej marináde

Keď sa mi nechce príliš vymýšľať a tráviť kopec času za sporákom, siahnem väčšinou po kuracích stehnách. Stačí ich ochutiť, hodiť do pekáča prípadne zabaliť do alobalu a trištvrte hodinu ich ponechať vlastnému osudu, ktorý im pripravila rúra. Aby to však nebolo stále o tom istom, snažila som sa aspoň trochu ich niečím ozvláštniť. Preto horčicová marináda. Inak je to jednoduché. Ak máte chuť na mäso, ale vysoké teploty vás odrádzajú od vystávania v kuchyni, skúste sa inšpirovať týmto receptom.

Na dve porcie budeme potrebovať:
  • 4 horné kuracie stehná
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL bylinkovej soli
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1 ČL garam masaly
  • 3 ČL dijonskej horčice
  • 3 ČL olivového oleja
  • 1 ČL jablčného octu
  • štipku paprikových vločiek
Kuracie stehná umyjeme a v miske poprášime paprikou, soľou, garam masalou a vločkami. Pridáme nasekaný cesnak, horčicu, olej, jablčný ocot a mäso v marináde dobre premiešame, aby bolo štedro obalené zo všetkých strán. Stehná zavinieme do alobalu a pri vysokej teplote pečieme zhruba pol hodinu. Potom balíček roztvoríme a dopekáme ďalších 15 minút, aby bol povrch chrumkavý.





Dúfam, že si užívate slnečné dni niekde pri vode, na rozdiel odo mňa, keďže mám zase polopracovný víkend. Alebo extrémne horúčavy prežívate radšej doma pri otvorenej mrazničke?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára