Na dve porcie budeme potrebovať:
- 4 horné kuracie stehná
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL garam masaly
- 3 ČL dijonskej horčice
- 3 ČL olivového oleja
- 1 ČL jablčného octu
- štipku paprikových vločiek
Kuracie stehná umyjeme a v miske poprášime paprikou, soľou, garam masalou a vločkami. Pridáme nasekaný cesnak, horčicu, olej, jablčný ocot a mäso v marináde dobre premiešame, aby bolo štedro obalené zo všetkých strán. Stehná zavinieme do alobalu a pri vysokej teplote pečieme zhruba pol hodinu. Potom balíček roztvoríme a dopekáme ďalších 15 minút, aby bol povrch chrumkavý.
Dúfam, že si užívate slnečné dni niekde pri vode, na rozdiel odo mňa, keďže mám zase polopracovný víkend. Alebo extrémne horúčavy prežívate radšej doma pri otvorenej mrazničke?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára