Použila som celé 500 g balenie mäsa, ale určite ho všetko ako náplň do cukiet nevyužijete, záleží i od toho, koľko stravníkov budete hostiť. Preto prihliadnite na to, že vám nejaké ostatne a otvárajú sa tak ďalšie možnosti ako ho využiť Napríklad naplniť do tortilly? To už nechám na vás.
- 500 g mletého bravčového
- 1 cibuľu
- bylinkovú soľ a mletú červenú papriku, asi po 1 ČL
- 3 lístky čerstvej bazalky
- olivový olej
- 1/2 veľkej konzervy sterilizovaných šampiňónov
- 1 kopcovitú PL domáceho kečupu
- 50 g eidamu
- cukety: 1 malú zelenú, 1/2 strednej žltej
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji speníme do sklovita. Pridáme mleté bravčové a sprudka ho opečieme. Ochutíme soľou a paprikou, dobre zamiešame a zmiernime plameň. Pridáme kečup, hlavičky šampiňónov prekrojené napoly a nasekanú bazalku. Zmes dobre premiešame a dusíme zhruba 20 minút. Na záver vmiešame nastrúhaný eidam a necháme ho rozpustiť.
Medzitým pripravíme cukety. Umyjeme ich a dužinu vydlabeme do formy lodičiek. Osolíme ich bylinkovou soľou a necháme chvíľu odpočívať. Vypotenú tekutinu osušíme kuchynskou utierkou. Do cukiet vložíme mäsovú plnku a dáme ich do pekáča potretého olejom z mäsa. Pečieme asi 15 minút, kým cuketa nie je mäkká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára