Poďme na to postupne.
Obyčajné bravčové stehno jednoducho vyzdvihneme o triedu vyššie vhodnou náplňou pozostávajúcou zo šampiňónov a dijónskej horčice a aby to všetko dobre držalo pohromade, ako lepidlo zvolíme kúsok eidamu. Samé dobrôtky, no nie?
Čo sa týka smoothie, bude jednoduché, vlastne využijeme len dve ingrediencie, viac im však k dokonalosti netreba. Kľúčové je skupenstvo ovocia. Aby sme dosiahli výnimočnú hustotu, je správnym krokom pred použitím zmraziť ho. Pomaly sa to už blíži k zmrzline, záleží len na tom, koľko tekutiny zvolíme.
Bravčová rolka:
- 400 g bravčového stehna, v celku
- bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, podľa chuti
- trochu (kokosového) oleja
- malú červenú cibuľu
- 2 kopcovité ČL dijónskej horčice
- 1/2 veľkej konzervy sterilizovaných šampiňónov
- 2 ČL balzamikového octu
- 40-50 g strúhaného eidamu
Bravčové mäso prerežeme v polke "ako knihu", aby sme tak zväčšili jeho plochu (môžeme aj na viac častí). Jemne ho naklepeme a ochutíme soľou, korením a paprikou.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny, pridáme horčicu, ocot, ochutíme koreninami a odstavíme zo šporáka. Do horúcej zmesi vmiešame strúhaný eidam a vytvoríme tak kompaktnú hmotu, ktorú natrieme na naklepané mäso. To zvinieme do rolády a na spojoch zaistíme špáradlami.
Rolku vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou a v rozohriatej rúre pečieme 1 až 1 a pol hodiny. Aby povrch príliš nezhorel, v priebehu pečenia zakryjeme pekáč alobalom a párkrát ho obrátime. Na záver mäso necháme chvíľu odpočinúť a potom krájame na kolieska. Servírujeme!
*Malý tip: menej je niekedy viac. Ja som piekla hodinu a pol, pretože som sa bála, že v strede bude nedopečené. Nakoniec to nebolo nutné, roládky sa pri krájaní až rozpadali, také boli mäkké.
Červené (ružové) smoothie:
- hrnček (250 ml) mlieka
- hrnček mrazeného ovocia: jahôd, malín, ríbezlí, čerešní (alebo akákoľvek iná kombinácia)
Treba postup? Mlieko nalejeme do vysokej nádoby (alebo smoothie makera), vsypeme ovocie a mixujeme, mixujeme, mixujeme, kým nedosiahneme hladkú textúru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára