Na jednu gigantickú misu krému:
- 1/2 brokolice
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
- plátok masla
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 1-2 hrnčeky mlieka
- 1 PL balzamikového octu
- 1 PL sladkej čili omáčky
- 1 ČL kurkumy
- bylinkovú soľ podľa chuti
- hrsť tekvicových a slnečnicových jadierok
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Kel zbavíme stopiek, prekrojíme na polky a prihodíme na plech spolu s celými očistenými strúčikmi cesnaku. Zeleninu obložíme maslom, posypeme, soľou, pokropíme octom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút. Po upečení vyberieme pár kúskov na ozdobu, zvyšok preložíme do hrnca, zalejeme mliekom, ochutíme kurkumou, čili omáčkou, octom a soľou podľa vlastného uváženia a rozmixujeme na hladko. Podľa potreby dolievame mliekom, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Keďže mlieko je studené, krém dáme na sporák zovrieť, lepšie sa tak spoja všetky zložky a polievka poriadne zahreje. Na záver servírujeme do obrovskej misy, ozdobíme odloženými kúskami upečenej zeleniny a posypeme semienkami.
Ani neviem po akej dlhej dobe som si konečne horúci kotol skvelého krému vychutnala v pohodlí domova a nie v bojových pracovných podmienkach. Hneď to inak chutí! Navyše, nie je to nádhera? Dokonca si dovolím tvrdiť, že tomu nevadí ani extrémne rustikálny vzhľad otlčenej rajnice (to viete, keď bývate s ďalšími siedmimi ľuďmi, niekedy je problém nájsť voľný a čistý riad).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára