Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tekvicovo-brokolicová frittata

štvrtok 25. februára 2016

Tekvicovo-brokolicová frittata

Viem, že v priebehu minulých dní neprispievam ani zďaleka tak často, ako predtým. Z práce však chodím ešte neskôr, máme tam hotový blázinec a pomaly sa zo mňa asi stáva workoholik. Preto som večer rada, že nespím nad sporákom a dokážem v okamihu zostaviť nejaké menu na ďalší deň. Jedná sa o rýchle a osvedčené jedlá, prevažne pozostávajúce z mojich obľúbených druhov zeleniny: takže v miske rotuje brokolica, mrkva, kel, niekedy tekvica či červená repa. Pridám k tomu nejaké bielkoviny, čiže syry, tuniak, nuž a tak ako v tomto prípade, vajcia. Výsledok? Tekvicovo-brokolicová frittata!
  • 2 vajcia (lepšie 4-5)
  • približne hrnček mlieka
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 1/2 hlavy brokolice
  • trochu masla
  • bylinkovú soľ podľa potreby
Tekvicu umyjeme, vydlabeme a nakrájame na drobné kocky. Brokolicu rozoberieme na ružičky. Hlbokú panvicu vhodnú do rúry či menší pekáč vytrieme maslom a rozložíme doň zeleninu. V miske zmiešame vajíčka s mliekom a trochu ochutíme soľou (a inými koreninami podľa chuti). Vaječnú zmes vlejeme do panvice a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pozvoľna asi 20 minút, kým vajcia nespevnia a zelenina nie je na skus. 

Pre lepšiu autentickosť s originálnou frittatou je lepšie použiť viac vajec, aby bola zelenina celkom ponorená. Ja som však mala už iba dve. 




Tento pokrm možno pripravovať aj na sporáku, potom to už však bude skôr francúzska omeleta, nie talianska frittata - tá je hutnejšia a hustejšia, preto je lepšie, ak ju šupnete do rúry, kde sa prepečie poriadne aj v strede.
Mimochodom, zaujíma ma váš názor: boli by ste zvedaví na veľmi rýchly a stručný článoček, v ktorom by figuroval prehľad krabičkových rýchlo obedov na spôsob bleskoviek, než sa dokopem k tomu publikovať túto rubriku obvyklým spôsobom? Dajte vedieť! A dovtedy, veľa šťastia s varechou v ruke! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára