Na steaky budeme potrebovať:
- celý kus bravčovej panenky
- trochu oleja
- Raráškovo bylinkové korenie
- trochu bylinkovej soli
Na dresing:
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 PL domáceho kečupu
- 1 PL jablčného octu
- 1 strúčik cesnaku
- trochu bylinkovej soli
Panenku zbavíme prípadných blán a nakrájame na steaky. Prstami ich jemne naklepeme a posypeme soľou a korením. Na kvapke oleja ich na grilovacej panvici sprudka z oboch strán opečieme, ale iba chvíľu, aby mäso ostalo vnútri šťavnaté a nie vysušené. Ako prílohu môžeme (podľa môjho vzoru) zvoliť opekaný ružičkový kel, ktorý pripravíme vo výpeku z panenky.
Medzitým pripravíme dresing: jogurt zmiešame s kečupom, octom, nastrúhaným cesnakom a ochutíme soľou podľa potreby.
Steaky servírujeme s orestovaným kelom a prelejeme štedrou dávkou dresingu.
Odporúčam na dresing použiť hustý smotanový, ešte lepšie grécky jogurt, ale nič sa nestane, ak siahnete i po trojpercentnom. V tom prípade však dávajte pozor pri prenose (ak patríte medzi krabičkových ako ja) a ubezpečte sa o tesnosti danej nádoby, nechcete predsa, aby vám tento lahodný dresing skončil rozliaty na dne tašky!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára